"De mens en de natuur weer dichter bij elkaar brengen. Dat is mijn missie."

Over Renée

Greenie is mijn groene alter-ego, een kruidenvrouwtje dat overal een natuurlijke remedie voor heeft. Zo’n 2 jaar geleden begon ik met mijn huishouden transformeren. Telkens als een verzorgings- of schoonmaakproduct op was, zocht ik naar een natuurlijk alternatief en maakte ik hierover een video. Heel leerzaam, maar inmiddels ben ik erachter dat dit een te tijdrovend en omvangrijk project is. Ook zijn sommige producten gewoon prima en fijn om te kopen! Greenie nieuwe stijl snijdt iedere MAAN een nieuw thema aan en publiceert dan ongeveer een maand lang tips, info en een DIY video hierover. 

Geneeskrachtige planten hadden van jongs af aan mijn interesse, maar sinds ik de etherische oliën heb ontdekt, is het doe-het-zelven echt next level gegaan. Omdat er online veel content te vinden is hierover en niet alles even bruikbaar is, of een hoog geiten-wollen-sokken gehalte heeft, ben ik zelf video’s gaan maken. Ik ben van nature redelijk aanwezig en spontaan, soms lekker los, soms serieus en ik ben all for authenticiteit! Dit zie je terug in de video’s, workshops en andere uitingen. In mijn mening zijn we aanbeland in een nieuwe tijd waarin uitdragen van ALLES wat je bent, zeer waardevol is. Perfectie is uit de mode, taboes kunnen alleen wijzelf doorbreken en echtheid mag omarmd worden! 

In de DIY of “zero-waste” beweging, wordt de lat soms hoog gelegd. Vanuit de huidige overconsumerende maatschappij is er ook veel ruimte voor verbetering, maar alle adviezen mogen niet ontmoedigen. Mijn visie is namelijk dat alle beetjes helpen. Ik ben bewust wat ik op m’n lijf smeer, scheid afval en denk na waar ik mijn spullen koop, maar soms douche ik lang en eet ik vlees; it’s all good! Ieder stapje is er één en het feit dat je op deze website bent, is al een stap in de goede richting. Lekker bezig!! 😉

 Greenie is als het ware de groene alterego die te vinden is in iedereen. Ik nodig je dan ook van harte uit jouw succesverhalen en flaters te delen, zodat deze website een platform kan worden voor alle enthousiaste DIY’ers. Het aanreiken van handvatten en mooie producten om de mens en de natuur weer dichter bij elkaar te brengen, dat is mijn missie!

So what are you waiting for…channel your inner Greenie!

PS: Als je een pakketje besteld, dikke kans dat er gerecyclede doosjes, zakjes, etc. in terug te vinden zijn. Ik bestel veel online en bewaar de spullen voor hergebruik.

AGENDA | WORKSHOPS | SHOP

& volg me op socials

Moeder van een meisje

Niet geheel toevallig heeft mijn interesse voor natuurlijke verzorging een enorme sprong gemaakt, toen ik in verwachting was. Kinderen komen zo puur ter wereld en het voelde als een grote verantwoordelijkheid, goede producten te kopen voor het kleine, tere babylijfje. Kopen werd zelf maken en met onze dochter Charley werd ook Greenie geboren!

Soms publiceer ik content speciaal over natuurlijke verzorging voor kids. Ik hoop dat alle mama’s en papa’s (to be), hier inspiratie op kunnen doen en mooie producten kunnen vinden. 

 

Natuurlijk ouderschap
Natuur DIY natuurlijke geneeskracht welkom

Grote droom

Aan dromen geen gebrek! Sinds Greenie vorm krijgt loop ik over van ideeën. 

In de komende jaren wil ik de grootste DIY’er worden in Nederland met flink wat abonnee’s op YouTube. Dat iedereen met interesse hiervoor weet dat ik de go-to girl ben, voor de beste tips en leukste events. Een team en mooie samenwerkingen horen hier uiteraard bij.

Voor de lange termijn droom ik van een prachtig holistisch welzijnscentrum in een adembenemend stukje natuur. Een plek waar allerlei principes samenkomen, zoals natuurgeneeskunde, wellness, yoga, bijzondere retraites, natuurzuivere schoonheidsspecialisme, natuurlijke kapper, etc. Een plek om helemaal op te laden voor iedereen die dat wil. Een paar diertjes en een moestuin maken de setting af. 

Spreekt dit geschetste beeld je aan en wil je hier onderdeel van uit maken? Voel je vrij me te contacten, zodat we kunnen onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken!

Vragen, opmerkingen, mededelingen? Mail me 🙂